Όγδοος στον τελικό των 50μ ελεύθερο ο Γκολομέεβ (vid)
Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 21.89 στον μεγάλο τελικό των 50μ. ελεύθερο.
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ αγωνίστηκε για τέταρτη διαδοχική φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στη Βουδαπέστη, χωρίς όμως να πετύχει κάποια διάκριση.
Ο Ελληνας πρωταθλητής, που ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019 στη Γκουανγκζού, τερμάτισε σε 21.89 και έμεινε στην όγδοη θέση, καθώς φάνηκε να χάνει ταχύτητα στα τελευταία μέτρα της κούρσας.
Κάτι όχι παράλογο, δεδομένου ότι η προετοιμασία του φέτος άρχισε αργά και ο ίδιος έχει στοχεύσει περισσότερο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, τον Αύγουστο.
Η απουσία του Κάλεμπ Ντρέσελ άνοιξε το δρόμο στον Μπεν Πράουντ, που πήρε τη νίκη με 21.32 και έγινε ο πρώτος Βρετανός που χρίζεται πρωταθλητής κόσμου στα 50μ. ελεύθερο, ενώ παράλληλα χάρισε στη χώρα του το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη.
Ο Αμερικανός Μάικλ Αντριου πήρε τη δεύτερη θέση με 21.41, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ (21.57), ο οποίος μπήκε στον τελικό μετά από αγώνα μπαράζ με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:
1. Μπεν Πράουντ (Μ.Βρετανία) 21.32
2. Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.41
3. Μαξίμ Γκρουσέ (Γαλλία) 21.57
4. Σεμπάστιαν Σάμπο (Ουγγαρία) 21.60
5. Τζόσουα Λιέντο Εντουαρντς (Καναδάς) 21.61
6. Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.81
7. Λιούις Εντουαρντ Μπούρας (Μ.Βρετανία) 21.83
8. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.89
- Ανδρουλάκης: Η οικονομία στην κατάψυξη μόλις τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτή είναι η κατάκτηση Μητσοτάκη
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με τον αγώνα Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Ο Τραμπ θέλει να χακάρει το ευρωπαϊκό Διαδίκτυο – Πλατφόρμα θα ξεκλειδώνει το απαγορευμένο περιεχόμενο
- Πρόβλημα στην Ίντερ: Τραυματίστηκε ο Λαουτάρο
- Η κυβέρνηση Τραμπ διευρύνει τις εξουσίες της ICE – Έχει πλέον δικαίωμα να συλλαμβάνει πρόσφυγες
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Οι επικίνδυνες περιοχές


