Στόλτενμπεργκ: Να αντιμετωπιστούν «το συντομότερο» οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία – Σουηδία
Η σουηδή πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ
Τη στήριξή του προς την Τουρκία παρείχε -για ακόμη μια φορά- ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επέμεινε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των συμμάχων».
«Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό, και η Σουηδία με την Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.
Όπως είπε «οι εν εξελίξει αλλαγές στους νόμους περί τρομοκρατίας, και στους κανονισμούς για τις εξαγωγές είναι ευπρόσδεκτες για την κάλυψη των ανησυχιών της Τουρκίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» υποστήριξε.
Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε δε ότι είναι «αδιανόητο» οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να μην υπερασπιστούν τη Σουηδία εάν δεχθεί επίθεση.
Η σουηδή πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ. «Το επιτελείο μου», όπως είπε, παραμένει σε στενή επαφή με αξιωματούχους και από τις τρεις χώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ταχέως οι τουρκικές ανησυχίες και να προχωρήσει η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία».
«Πολύ σοβαρά υπόψιν τις ανησυχίες της Τουρκίας»
Από πλευράς της, η σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε ότι η Στοκχόλμη λαμβάνει «πολύ σοβαρά» υπόψη την ανησυχία της Τουρκίας σε σχέση με τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
«Τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία θα είναι πάροχοι ασφάλειας για την περιοχή, για ολόκληρο το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας» πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας.
- Λούβρο: Ζωγραφισμένη οροφή του 19ου αιώνα καταστράφηκε από διαρροή νερού
- Αποστολή «USS Gerald R. Ford» στη Μέση Ανατολή – Οι δυνατότητες οι υπερ-αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τουλάχιστον δύο άμαχοι νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ
- Bundesliga: Ο Κομπανί μπήκε «ασπίδα» στο VAR
- ΣΥΡΙΖΑ για πληθωρισμό: Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να διασπείρει ψεύδη και να ανακοινώνει ημίμετρα
- «Εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ λέει ότι είχε η πρωθυπουργός της Δανίας για τη Γροιλανδία

