Ήπειρος: Από αυτή την παραλία πέρασε ο…. Οδυσσέας
Είναι μια παραλία αμμώδης, ρηχή με ένα ποταμάκι στο ΝΑ άκρο της και ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη στο ΒΔ.
Η Παραλία της Κερέντζας βρίσκεται στο Νομό Πρέβεζας στο δήμο Πάργας κοντά στον χωρίο Βαλανιδοράχη κατάλληλη για όποιον θέλει να χαλαρώσει και να κάνει κάμπινγκ.
Είναι μια παραλία αμμώδης, ρηχή με ένα ποταμάκι στο ΝΑ άκρο της και ένα λιμανάκι για μικρά σκάφη στο ΒΔ.
Ιστορικά σύμφωνα με το epirustvnews.gr πρόκειται για τον όρμο του Οδυσσέα (Κερέντζα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι την παραλία)
Στο έπος του Ομήρου διαβάζουμε πως ο βασιλιάς της Ιθάκης, άφησε τελικά την Πηνελόπη, πέρασε από την παραλία της Κερέντζας για την ηπειρωτική γη της Θεσπρωτίας, για να εξευμενίσει τον Θεό Ποσειδώνα όπως του είχε πει ο μάντης Τειρεσίας να πάρει ένα κουπί στον ώμο και να ταξιδέψει στη στεριά μέχρι να βρει κάποιον που να μην γνωρίζει τη θάλασσα και τι είναι το κουπί.
Μέχρι που έφτασε στο εσωτερικό της Θεσπρωτίας, εκεί συνάντησε κάποιον που του είπε τι είναι αυτό που κουβαλά στον ώμο του .
- Η απάντηση του Κλοπ για πιθανή επιστροφή: «Ποτέ μην λες ποτέ»
- Νέα επαγγελματική «σφαλιάρα» για την Νίκολα Πελτζ με φόντο τον πόλεμο των Μπέκαμ – Είναι ενοχλητικό, δεν βλέπεται
- Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία – Η διαδικασία και τα ποσά
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»
- Αγροτικά μπλόκα: το ρήγμα θα παραμείνει
- Απίστευτο ξέσπασμα Λεσόρ: «Σταματήστε να λέτε ψέματα, ούτε εγώ δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω»



