Ελλάδα: Πτώση 66,1% στις εξαγωγές προς Ρωσία – Στο 91% προς Ουκρανία
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Μεγάλη μείωση κατέγραψαν οι εξαγωγές προϊόντων από την Ελλάδα στη Ρωσία για τον Μάρτιο, ενώ αντίθετα κινήθηκαν οι εισαγωγές προϊόντων από τη Ρωσία στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία αφορούν τον πρώτο μήνα που οι κυρώσεις της Ελλάδας στη Ρωσία λόγω του πολέμου ξεκίνησαν να ισχύουν.
Ρωσία
Ειδικότερα, για τον Μάρτιο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 532,8 εκατ. ευρώ, αυξημένη 69,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021.
Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία διαμορφώθηκε σε 5,4 εκατ. ευρώ, μειωμένη 66,1% σε ετήσιο επίπεδο.
Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας για τον Μάρτιο ήταν ελλειμματικό κατά 527,4 εκατ. ευρώ.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 1,694,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 131,4% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 που ήταν 732,0 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 ανήλθε σε 34,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 15,8% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 που ήταν 40,6 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 1.659,9 εκατ. ευρώ.
Ουκρανία
Παράλληλα, μεγάλη μείωση σημείωσαν οι εξαγωγές και εισαγωγές προϊόντων από την Ελλάδα στην Ουκρανία.
Η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 10 εκατ. ευρώ, μειωμένη 45% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021.
Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία ανήλθε σε 1 εκατ. ευρώ, μειωμένη 1% σε ετήσιο επίπεδο.
Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ουκρανίας για τον Μάρτιο ήταν ελλειμματικό κατά 9 εκατ. ευρώ.
Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 ανήλθε σε 24,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 που ήταν 23,0 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ουκρανίας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 30,1 εκατ. ευρώ.
- Σκάνδαλο Grok: Αγωγή από ανήλικους που είδαν φωτογραφίες τους να ξεγυμνώνονται με το chatbot του Μασκ
- Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου – «Του έδιναν ηρεμιστικά για να μην αντιδρά»
- Tο χειρόγραφο μήνυμα που αποδίδεται στον Λαριτζανί μετά την είδησή του θανάτου του
- Ιταλός διαιτητής στο ΑΕΚ – Τσέλιε
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο – Η ΕΕ οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων
- Ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας





