
Γερμανία: Παράλληλες διαδηλώσεις στη Δρέσδη υπέρ της Ουκρανίας και ενάντια στην τρομοκρατία κατά των Ρώσων
Σε απόσταση λίγων μέτρων οι δύο διαδηλώσεις προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας
Δύο παράλληλες διαδηλώσεις, μία για την εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και μία συμπαράστασης στους Ρώσους που ζουν στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα στη Δρέσδη.
Με κεντρικό σύνθημα «σώστε την Ουκρανία τώρα!», εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Πλατεία Θεάτρου της Δρέσδης, ενώ την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο μακριά διαδήλωναν περίπου 200 άτομα κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι στην τρομοκρατία εναντίον των ρωσογερμανών και των ρωσόφωνων», «ρωσική – η γλώσσα της ειρήνης» και «όχι στην πολιτική προπαγάνδα στα σχολεία».
Διαβάστε επίσης Ρωσία: Πώς ο Πούτιν κρατάει «αιχμάλωτη» την Ευρώπη
Διαβάστε επίσης Σουηδία: Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο
Οι δύο διαδηλώσεις προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς σοβαρά προβλήματα. Σε βάρος ωστόσο ενός 35χρονου διατάχθηκε προανάκριση για ναζιστικό χαιρετισμό.
Η πόλη της Δρέσδης έχει απαγορεύσει μεταξύ άλλων τη χρήση των συμβόλων της φιλορωσικής προπαγάνδας, όπως το «Ζ», αλλά και την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, ένα ρωσικό στρατιωτικό σύμβολο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Samsung: Κυβερνητική μεσολάβηση για να αποφευχθεί η απεργία – «Θα προκληθούν τεράστιες απώλειες»
- Akylas μετά τη Eurovision: «Δεν έχω κοιμηθεί ούτε λεπτό – Αυτό που έζησα ήταν μαγικό»
- Κροατία: Ακύρωση απογείωσης που κόβει την ανάσα – Αεροσκάφος «γλιστράει» και ακινητοποιείται εκτός διαδρόμου
- Δημόσιο Χρέος: Τι θα κρίνει την επιστροφή σε επίπεδα κανονικότητας
- Μηδέν… του μηδέν: Αλ Νασρ και Κριστιάνο Ρονάλντο έχασαν έναν ακόμη τελικό – Το κλάμα του CR7 (vids, pics)
- Ο Λευκός Οίκος επέστρεψε στην χολιγουντιανή ρητορική: Η νέα ανάρτηση και το «φάντασμα» του Λίαμ Νίσον



