
Ουκρανία: Αγνοούνται δύο λεωφορεία με αμάχους
Τα λεωφορεία φαίνεται να είχαν ξεκινήσει από την πόλη Ποπάσνα της Ουκρανίας.
Δύο λεωφορεία που εστάλησαν για τη διάσωση αμάχων από την ουκρανική πόλη Ποπάσνα που δέχεται σφοδρή επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις φέρονται να αγνοούνται, σύμφωνα με το BBC.
Στρατιωτικός αξιωματούχος από την Ποπάσνα, στην περιοχή του Ντονμπάς, δήλωσε ότι το ένα από τα δύο λεωφορεία, που οδηγούσαν εθελοντές, είχε δεχθεί πυρά μέσα στη μικρή πόλη.
Ο Μικόλα Κανάτοφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα για το δεύτερο όχημα – ένα σχολικό λεωφορείο που οδηγούσε ένας ντόπιος καθηγητής ιστορίας.
Τα λεωφορεία που είχαν σταλεί ήταν τρία
Μία από τους εθελοντές, η Γκαλίνα Κρόσκα, δήλωσε ότι τρία λεωφορεία είχαν σταλεί στην Ποπάσνα την Παρασκευή για να βοηθήσουν στην εκκένωση εκατοντάδων αμάχων.
Δύο λεωφορεία δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην πόλη Μπαχμούτ. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας 31 πολίτες είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Τα λεωφορεία μας δεν επέστρεψαν και δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους από χθες. Δεν μπορούμε να πάμε εμείς οι ίδιοι στην Ποπάσνα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», δήλωσε η Γκαλίνα, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, μεταφέρει αμάχους, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια, μεταξύ των πόλεων εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Η Ποπάσνα έχει δεχθεί σφοδρές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον σχεδόν ολόκληρη την πόλη.
- Δουδωνής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα πρόσωπα πολλά, το χρώμα ένα – βαθύ γαλάζιο
- Ο Δήμος Πειραιά επιστρέφει περισσότερες από 100 νέες θέσεις στάθμευσης για τους δημότες
- Μαρινέλλα: Το MEGA αποτίει φόρο τιμής στη μεγάλη τραγουδίστρια
- Κάνιε Γουέστ: Ποια είναι η γνώμη του για τη σχέση της Κιμ Καρντάσιαν με τον Λιούις Χάμιλτον;
- Γαλλία: Τρένο υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε με φορτηγό – Ένας νεκρός, 27 τραυματίες
- Επιτροπή Δεοντολογίας: Αθώοι δηλώνουν οι 11 του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ – Ζητούν την άρση ασυλίας για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους






