Ακυρώθηκε η δημοπρασία άγριων αλόγων στα Γρεβενά
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το επεισόδιο στην Ναυπακτία, ο δήμος Γρεβενών ακύρωσε τη διαδικασία.
Στις 3 Μαΐου ήταν προγραμματισμένη από το δήμο Γρεβενών η δημοπρασία 30 άγριων αλόγων.
Ωστόσο, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το περιστατικό στη Ναυπακτία και τον τραυματισμό δύο νεαρών παιδιών, αποφασίστηκε η ακύρωση της διαδικασίας.
Ειδικότερα, στο διοικητικό δικαστήριο Κοζάνης συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής παύσης της δημοπρασίας των συνολικά 30 άγριων αλόγων, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».
«Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Γρεβενών ακυρώνει τη διαδικασία, καθώς επικαλείται το ενδιαφέρον που υπάρχει από φιλοζωικά σωματεία για υιοθεσία των αλόγων» ανέφερε η δικηγόρος Χριστίνα Ζέρβα.
Τα άγρια άλογα περισυνελέγησαν ύστερα από εισαγγελική εντολή σε συνέχεια καταγγελιών αγροτών για καταστροφές στις καλλιέργειες.
Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κλειστό χώρο και ο δήμος Γρεβενών θα προχωρούσε σε δημοπρασία για 30 άλογα αντί 1.500 ευρώ συνολικά, κάτι που ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθεί.
«Ο δήμος Γρεβενών με απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής, ανακαλεί τη διαδικασία εκποίησης των τριάντα ανεπιτήρητων αλόγων, ύστερα από την εκδήλωση ειλικρινούς ενδιαφέροντος από φιλοζωικές οργανώσεις, ιππικούς ομίλους και ιδιώτες για την άμεση υιοθεσία τους.
Η δημοτική αρχή διερευνά τη δυνατότητα αυτή, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τα εν λόγω ζώα, βρισκόμενη πάντα σε διαρκή επικοινωνία με τo υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες».
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
- Ναρκωτικά: Νεαρός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από οκτώ κιλά κάνναβη στην κατοχή του
- Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των αγροτών: Όχι στην εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου
- «Ο Χέιζ-Ντέιβις δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφασή του»

