
Ουκρανία: Δεν έγινε η προγραμματισμένη απομάκρυνση αμάχων στη Μαριούπολη – Δύο νεκροί πολίτες στο Λουγκάνσκ
Η κατάσταση στη Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία παραμένει κάτι παραπάνω από απελπιστική.
Ένας βοηθός του δημάρχου της Μαριούπολης στην Ουκρανία δήλωσε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα απομάκρυνση αμάχων από την πόλη δεν πραγματοποιήθηκε.
Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ.
«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερέστσουκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπήρχαν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Δύο νεκροί άμαχοι στο Λουγκάνσκ
Πλήγματα πυροβολικού στην πόλη Ζολότε που βρίσκεται στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο δύο αμάχων και τον τραυματισμό δύο άλλων, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη της, Σερχίι Χαϊντάι.
Όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στο Λουγκάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση ο Χαϊντάι.
Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν


