Βρετανία: Παραπέμπεται ο Τζόνσον σε ειδική επιτροπή της Βουλής λόγω των κορονοπάρτι
Η έρευνα θα ξεκινήσει μόνο αφότου η Σκότλαντ Γιαρντ ολοκληρώσει τη δική της έρευνα για εικαζόμενες παραβιάσεις του νόμου για τον κορονοϊό στην καρδιά της κυβέρνησης
Οι βρετανοί βουλευτές συμφώνησαν να παραπέμψουν τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για κοινοβουλευτική έρευνα αναφορικά με την πιθανότητα να είπε ψέματα στην Βουλή των Κοινοτήτων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown.
Η πρόταση των Εργατικών πέρασε χωρίς ψηφοφορία (την Πέμπτη 21/4), αφού η Ντάουνινγκ Στριτ επέλεξε να μην καταθέσει τροπολογία για καθυστέρηση της ψηφοφορίας.
Η απόφαση σημαίνει ότι οι βουλευτές της Επιτροπής Προνομίων θα διερευνήσουν εάν ο κ. Τζόνσον «περιφρόνησε» το Κοινοβούλιο αφού παραπλάνησε το Σώμα με τις επανειλημμένες αρνήσεις του για τα πάρτι που παραβίαζαν το lockdown στην επίσημη έδρα της κυβέρνησης.
Η έρευνα θα ξεκινήσει μόνο αφότου η Σκότλαντ Γιαρντ ολοκληρώσει τη δική της έρευνα για εικαζόμενες παραβιάσεις του νόμου για τον κορονοϊό στην καρδιά της κυβέρνησης.
Πρόκειται για την τρίτη έρευνα που διεξάγεται για τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινκγ Στρίτ έπειτα από την εσωτερική έρευνα της Σου Γκρέι αλλά και την αστυνομική έρευνα.
- Λίβανος: Μαχητές της Χεζμπολάχ «απέτρεψαν» ανάπτυξη ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη Συρία
- Ιράν: Οι ΗΠΑ πωλούν στο Ισραήλ 12.000 βόμβες 470 κιλών αξίας 151,8 εκατ. δολαρίων
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν «ναρκοτρομοκράτες» και στα σύνορα με την Κολομβία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν



