Καναδάς: Για γενοκτονία στην Ουκρανία μίλησε και ο Τριντό
«Μπορούμε όλο και περισσότερο να μιλάμε για γενοκτονία», δήλωσε ο Τζάστιν Τριντό
Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έκανε λόγο σήμερα για «γενοκτονία» στην Ουκρανία, ακολουθώντας τα βήματα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο χθες, Τρίτη.
«Μπορούμε όλο και περισσότερο να μιλάμε για γενοκτονία», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στο Κεμπέκ που τον ρώτησαν για τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου.
Τι άλλαξε
Ο καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία», συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε δει αυτήν την επιθυμία για επιθέσεις σε αμάχους, για χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου. Είναι εντελώς απαράδεκτο!»
Ο Τζάστιν Τριντό υπενθύμισε επίσης ότι καναδοί αστυνομικοί έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στις έρευνες και ότι ο Καναδάς ήταν «από τις πρώτες χώρες» που κίνησε τη διαδικασία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «να διασφαλίσει ότι ο Πούτιν θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του, για τα εγκλήματα πολέμου».
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/2): Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και την ευρωπαϊκή δράση
- Βολιβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε χαρτονομίσματα
- Νέες ταινίες: Μέσα στο μυαλό του Πάολο Σορεντίνο
- Αρκάς: Η σημερινή καλημέρα αφιερωμένη στα Τέμπη
- Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς – Οι ακριβείς ώρες




