
Τέταρτη δόση: «Πράσινο φως» στους άνω των 60
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.
Σε σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κοροναϊού προσανατολίζεται η εθνική επιτροπή εμβολιασμών της Ελλάδας, η οποία συνεδριάζει σήμερα.
Συγκεκριμένα η σύσταση θα αφορά τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση ενώ από την επιτροπή θα εξεταστεί και τον αν χρειάζεται να χορηγηθεί τελικά σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών.
Η επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» το ηλικιακό όριο. Τα επικρατέστερα σενάρια είναι πάντως να δοθεί πράσινο φως είτε στους άνω των 60 ετών είτε στους άνω των 65 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.
Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τις προηγούμενες εβδομάδες έχει εκφράσει τη θετική της στάση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού στους ηλικιωμένους αναφερόμενη σε ανάλογες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Σουηδία.
Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση για την τέταρτη δόση εμβολιασμού αναμένεται να γίνει σύσταση ενώ δεν υπάρχει καμία σκέψη για υποχρεωτικότητα ούτε και σύνδεσή της με πιστοποιητικά εμβολιασμού και την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα
- Δύο εβδομάδες εκεχειρία – Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Πακιστάν
- Ο Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan προσπαθεί να γίνει «πολύ μεγάλος για να αποτύχει»
- Oπως πήγαν… έφυγαν

