Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις της Ιταλίας
Σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας τίθεται ο ιταλικός στρατός.
Η ανησυχία που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αγγλίζει και την Ιταλία. Η κυβέρνηση Ντράγκι, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης, έθεσε σε επιφυλακή τις ένοπλες δυνάμεις της.
Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του ιταλικού στρατού, η οποία υπεγράφη στις 9 Μαρτίου, τονίζεται η ανάγκη «πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας των διαφόρων δυνάμεων, με αναφορά σε εμπόλεμες συγκρούσεις και αυστηρό περιορισμό των αδειών», σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.
Παράλληλα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματική λειτουργία όλων των οπλικών συστημάτων, ελικοπτέρων και μέσων του πυροβολικού. Στο κείμενο γίνεται αναφορά, επίσης, «στις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο» και σε «γνωστά πρόσφατα συμβάντα».
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας, προσθέτει η La Repubblica, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για επιστολή εσωτερικής, συνηθισμένης χρήσης» και ότι «προσαρμόζονται οι προτεραιότητες των δυνάμεων του στρατού στις αλλαγές της διεθνούς κατάστασης».
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση εξαντλεί τις προοπτικές της χώρας – Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση




