Ουκρανία: Σε μαζικό τάφο θάβει τους νεκρούς της η πολιορκούμενη Μαριούπολη
Δεκάδες πτώματα θάβονται βιαστικά απουσία συγγενών και φίλων.
Με τα νεκροτομεία να έχουν γεμίσει και πολλά πτώματα να κείτονται στους δρόμους, δημοτικοί υπάλληλοι της πολιορκούμενης Μαριούπολης στην Ουκρανία θάβουν τους νεκρούς σε μαζικό τάφο εν μέσω των ρωσικών βομβαρδισμών.
Χωρίς χρόνο για απόδοση τιμών, οι υπάλληλοι σταυρώνουν βιαστικά τους νεκρούς πριν τους σπρώξουν σε μια τάφρο μήκους 25 μέτρων που ανοίχτηκε σε νεκροταφείο στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει τo Associated Press.
Πολλά πτώματα μεταφέρονται στο νεκροταφείο τυλιγμένα σε χαλιά ή πλαστικές σακούλες. Σαράντα έφτασαν την Τρίτη και ακόμα 30 την Τετάρτη –κάποιοι ήταν στρατιώτες, άλλοι πολίτες που σκοτώθηκαν από τα ρωσικά πυρά ή πέθαναν από φυσικά αίτια εν μέσω πολέμου.
Κανένας συγγενής δεν είναι παρών για τις βιαστικές κηδείες.
Βλήματα όλμου έπεσαν στο νεκροταφείο την Τρίτη και οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή των μακάβριων εργασιών. Οι αρχές της πόλης ελπίζουν να κλείσουν τον μαζικό τάφο την Πέμπτη, αν οι βομβαρδισμοί σταματήσουν για αρκετή ώρα.
Στις πύλες του νεκροταφείου, μια γυναίκα ρωτά αν η μητέρα της κατέληξε στην τάφρο. Είχε αφήσει το πτώμα της έξω από νεκροτομείο της πόλης τρεις μέρες νωρίτερα, με μια χάρτινη ετικέτα που έγραφε το όνομά της.
Ο υπάλληλος απαντά καταφατικά στη γυναίκα, η οποία προτίμησε να μην κατονομαστεί.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι η Ρωσία βομβάρδισε μαιευτήριο στη Μαριούπολη με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν αρκετά άτομα.
Τα θύματα της επίθεσης πιθανότατα θα καταλήξουν στην ίδια τάφρο.
- Αντύπας: Η νύφη του διεκδικεί μια θέση στη Eurovision και τις δίνει τις ευχές του
- Super Bowl: Οι… θάμνοι του Bad Bunny έβγαλαν 1300 δολάρια (pics, vids)
- Άγριο επεισόδιο βίας στο Ηράκλειο: Του έσπασαν τα δόντια με πέτρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Δ’)
- Καλλιθέα: Πώς χάθηκαν πολύτιμα λεπτά μέχρι να βρεθεί το παιδί μέσα στο σιντριβάνι
- Τέλος για το μίνι σερί των Μπακς, έχασαν από τους Μάτζικ (118-99)



