Πόλεμος στην Ουκρανία: Τη Δευτέρα ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές
Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμενόταν για το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.
Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν ουκρανικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας ουκρανός διαπραγματευτής.
Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμενόταν για το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της ουκρανικής πλευράς για κατάπαυση του πυρός, κατά το δεύτερο γύρο των συνομιλιών, δεν είχε γίνει αποδεκτό.
Την ίδια ώρα, η συμφωνημένη εκεχειρία για σήμερα, Σάββατο, δέκατη ημέρα του πολέμου, τινάχθηκε στον αέρα, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της.
Μεγάλο θύμα της εκεχειρίας που δεν τηρήθηκε ποτέ είναι η Μαριούπολη, με χιλιάδες κατοίκους να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη, αλλά να εγκλωβίζονται από τα πυρά και να αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους – όσοι έχουν ακόμα…
Τελικά, ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε την επίθεση, αφού ήταν αδύνατη η απομάκρυνση των αμάχων από τις πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης: «Ήταν αυτοκτονία στην πόλη ή αυτοκτονία στο δρόμο, επιλέξαμε τον δρόμο»
Μια εκεχειρία… που δεν έγινε ποτέ
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)
- Φανταστικό γκολ του Ελ Κααμπί με ανάποδο «ψαλίδι» (1-0, vid)
- Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 78-66: Με εξαιρετική εμφάνιση από τη Χριστινάκη
- Καιρός: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός 8-29: Κυρίαρχες οι «ερυθρόλευκες» στην Κρήτη




