Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι δημοσιογράφοι φώναξαν «όχι στον πόλεμο» πριν πέσει «μαύρο» στο κανάλι από τον Πούτιν
Με ένα δυνατό μήνυμα κατά του πολέμου που εξαπέλυσε πριν από εννέα μέρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία έσβησαν τα φώτα στο ρωσικό κανάλι «TV Rain».
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο ρωσικό κανάλι «TV Rain», φώναξαν δυνατά «όχι στον πόλεμο», μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου να «πέσει μαύρο», στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Την περασμένη Τρίτη η ρωσική γενική Eισαγγελία αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του σταθμού, καθώς όπως ανέφερε μετέδιδε «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
The Entire staff of the Russian TV channel “the rain” resigned during a live stream with last words: “no war” and then played “swan lake” ballet video (just like they did on all USSR tv channels when it suddenly collapsed)#UkraineRussianWar #Ukraine #UkraineWar #Putin #Russia pic.twitter.com/NAkWlghe0r
— Chilly Chills (@WeeliyumF) March 3, 2022
Οι δημοσιογράφοι του καναλιού είχαν εκφράσει από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την αντίθεσή τους στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου.
Μάλιστα κάποιοι, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους.
Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει από την αρχή της εβδομάδας τη μετάδοση του «TV Rain», έτσι δημοσιογράφοι και τεχνικοί μετέδωσαν την τελευταία ζωντανή εκπομπή μέσω του YouTube. Στο τέλος συγκεντρώθηκαν όλοι στο κεντρικό στούντιο και φώναξαν «όχι στον πόλεμο». Στη συνέχεια μάλιστα έβαλαν να παίξει η «Λίμνη των Κύκνων», όπως έκαναν το 1991 οι σοβιετικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αντί να δείχνουν τον πόλεμο.
Ολόκληρη η τελευταία εκπομπή
- Κίνηση στους δρόμους: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική Οδό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- NCAA: «Καυτός» Αβδάλας ξανά και νέα νίκη για το Βιρτζίνια Τεκ (vid)
- Αρκάς: Μια καλημέρα γεμάτη εμπειρίες
- Λαφόν: «Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα»
- Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μία ηλικιωμένη
- Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στο Σίδνεϊ για το μακελειό με τους 16 νεκρούς – «Ζήσαμε τρομακτικές καταστάσεις»



