Γεωργία: Μαζική διαδήλωση στην Τιφλίδα υπέρ της Ουκρανίας
Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε δεχτεί επίθεση στο έδαφός της από την Ρωσία το 2008, ενώ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Τιφλίδας υπέβαλε επίσημη αίτηση ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χιλιάδες άνθρωποι στην Τιφλίδα της Γεωργίας κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν υπέρ της Ουκρανίας, το απόγευμα της Παρασκευής.
In #Tbilisi, tens of thousands of people took to the streets in support of #Ukraine. pic.twitter.com/qwGqLCwycy
— NEXTA (@nexta_tv) March 4, 2022
Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε δεχτεί επίθεση στο έδαφός της από την Ρωσία το 2008, ενώ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η κυβέρνηση της Τιφλίδας υπέβαλε επίσημη αίτηση ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ρωσία είχε στείλει στρατεύματα στη Γεωργία σε μια σύγκρουση που διήρκησε μόλις πέντε ημέρες το 2008.
Μετά τον πόλεμο, η Μόσχα αναγνώρισε δύο αμφισβητούμενα εδάφη, τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, ως ανεξάρτητα κράτη, αν και η γεωργιανή κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη τα θεωρούν γεωργιανά εδάφη υπό ρωσική κατοχή.
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl
- Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο με «υπογραφή» Φαν Ντάικ


