
Μπερτομέου: «Δεν κατηγορούμε τις ρωσικές ομάδες, όμως δεν είχαμε άλλη επιλογή»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως η Euroleague δεν κατηγορεί τις ρωσικές ομάδες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάτι.
Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης πως οι αγώνες των ρωσικών ομάδων στην Euroleague αναβάλλονται, ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι η διοργανώτρια αρχή δεν κατηγορεί τις ρωσικές ομάδες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως υπογράμμισε πως δεν θα μπορούσε και να κρατήσει παθητική στάση με όσα γίνονται.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τα τρομερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας. Η EuroLeague Basketball και οι ομάδες της είναι βαθιά ριζωμένες στις κοινότητές τους. Σε μια κατάσταση όπως αυτή που έχουμε σήμερα, είναι ευθύνη μας να υποστηρίξουμε αυτές τις κοινότητες και να δώσουμε φωνή στα «πιστεύω» τους.
Ο αθλητισμός δεν είναι πολιτική και δεν πρέπει να δέχεται παρεμβάσεις από την πολιτική, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί όταν βλέπουμε μια τόσο τρομερή κοινωνική κρίση με τόσα πολλά δεινά που συμβαίνουν σε αθώους και, ταυτόχρονα, βλέποντας την υποστήριξη που έχουν εκφράσει ξεκάθαρα οι κοινότητές σε όλη την Ευρώπη στον ουκρανικό πληθυσμό.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν κατηγορούμε τους ρωσικούς συλλόγους, τη διοίκηση ή το προσωπικό τους για κάποια από αυτές τις εξελίξεις.
Δυστυχώς, ωστόσο, η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να αναβάλλουμε όλους τους αγώνες που αφορούν ρωσικές ομάδες, τουλάχιστον προς το παρόν, με την ελπίδα πως αυτή η κατάσταση θα τερματιστεί το συντομότερο δυνατό».
- Συναγερμός στον Νέο Κόσμο – 55χρονος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα αφού χτύπησε τη μητέρα του – Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
- Αρκτική: Η κινητικότητα που προμηνύει σύγκρουση – Τι τη φέρνει στο επίκεντρο των ανταγωνισμών
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Χατζηδάκης: Νέες φοροαπαλλαγές και μέτρα στήριξης τον Σεπτέμβριο
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα


