Τιμή που ζαλίζει: Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι
Ο αντιπρόεδρος του Sotheby's Φρανκ Έβερετ δήλωσε πως η πολύτιμη πέτρα είναι εντυπωσιακή σε πολλά επίπεδα
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο μπλε διαμάντι που πωλείται ποτέ σε δημοπρασία. Και είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη.
Το άνω των 15 καρατιών διαμάντι De Beers Cullinan Blue εξορύχθηκε το 2021 στο ορυχείο Cullinan στη Νότια Αφρική, μία από τις λίγες πηγές παγκοσμίως εξαιρετικά σπάνιων μπλε διαμαντιών. Θα πουληθεί σε μια δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s του Χονγκ Κονγκ φέτος τον Απρίλιο και η τιμή του υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 48 εκατομμύρια δολάρια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)
Ο αντιπρόεδρος του Sotheby’s Φρανκ Έβερετ δήλωσε πως η πολύτιμη πέτρα είναι εντυπωσιακή σε πολλά επίπεδα.
«Είναι σπάνια λόγω του μεγέθους της. Ξεπερνά τα 15 καράτια. Το χρώμα της είναι ζωηρό μπλε. Εσωτερικά είναι αψεγάδιαστη. Και πραγματικά μία από τις πιο σπάνιες πλευρές της είναι η κοπή της», εξήγησε.
«Πιστεύω ότι θα δούμε τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την πέτρα, όταν τελικά βγει στο σφυρί», συμπλήρωσε.
«Η αγορά είναι πολύ δυνατή για τα κοσμήματα αυτή τη στιγμή, έχει υπάρξει δυνατή τα τελευταία χρόνια, όμως ένα από τα σθεναρότερα τμήματά της είναι τα χρωματιστά διαμάντια. Και ένα από τα δυνατότερα χρώματα είναι το μπλε».
- Έχω παιδιά: Επιστρέφει την Κυριακή με διπλό επεισόδιο
- Kινητοποίηση φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας για το άρθρο 16
- Μαξίμου: Με αμηχανία απέναντι στην κριτική Καραμανλή – Σαμαρά, αναμετριέται με τη «λαϊκή ψυχή» της παράταξης
- Πόσο ασφαλείς νιώθουν οι Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο; – Η μάχη για τα προσωπικά δεδομένα
- Κουαμέ: Η παραλίγο μεταγραφή στην Ίντερ, ο τελικός με τον Ολυμπιακό και οι τραυματισμοί που τον «φρέναραν»
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Η διαδρομή των εκατομμυρίων και το ακίνητο στον Αγ. Στέφανο




