
«Σφάζει» τον Ρουβά και ο Κορτώ για τις δηλώσεις Λιγνάδη: «Με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου…»
Ο τραγουδιστής σε σημερινή του συνέντευξη αναφέρθηκε στην υπόθεση Λιγνάδη
Οι δηλώσεις του Σάκη Ρούβα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έφερε τεράστιες αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και στη δημόσια σφαίρα.
Ο ερμηνευτής με τοποθέτησή του το πρωί του Σαββάτου εξέφρασε την αγάπη του στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέροντας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια».
Αυτές τις δηλώσεις του Ρουβά σχολίασε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος τοποθετείται συχνά σε κοινωνικά ζητήματα και παίρνει σαφή θέση.
Τι έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ
Η φάση «Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη» δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη.
Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία.
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Ντέρμπι πρωτιάς ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, κρίσιμο ματς και ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»




