Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι από αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να ψαχτούμε
Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.
Στις περίπου 300.000 «αμετανόητους» που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί οφείλεται σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κοροναϊού στη χώρα μας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.
Η διαφορά με Πορτογαλία και Ιταλία
Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.
Εκτίμησε ωστόσο ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι θα μειωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα δικά κρούσματα, η ηλικίες τους, οι συνοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.
- Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ για το φιάσκο με τα επιδόματα: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης οι προπληρωμένες κάρτες
- Συνταγή: Γαλατόπιτα
- Ξεκινούν 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους
- Έρευνα: Έτσι η άσκηση βελτιώνει την ψυχική μας υγεία
- Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα ψύχους την Τρίτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από Τετάρτη
- Τραπεζικές απάτες: Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει προβάδισμα στους επιτήδειους



