Τουρκία – «Έσπασε ο πάγος» με το Ισραήλ – Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ μετά από 13 χρόνια
Η τηλεφωνική επικοινωνία Λαπίντ-Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, οι οποίες ήταν τεταμένες μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας είχαν σήμερα Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία, για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Γιαΐρ Λαπίντ προκειμένου να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωσή του με Covid-19.
Πιθανή επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ στην Τουρκία
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ», οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Η τηλεφωνική επικοινωνία Λαπίντ-Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες ήταν τεταμένες μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, είναι πιθανό να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Η μηνιγγίτιδα σκοτώνει πάνω από 250.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο – Το ένα τρίτο είναι παιδιά
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι η χώρα του θα μπορούσε να μη βοηθήσει άλλα μέλη του ΝΑΤΟ αν το χρειαστούν
- Ισραήλ: Νεκρός και τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ελληνική ασπίδα και στην Τουρκία
- Η Bank of America θα καταβάλει 72,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή κατηγόρων του Έπσταϊν
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)




