Νότια Αφρική – Η χώρα θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις εμβολίων καθώς εξαπλώνεται το στέλεχος Όμικρον
Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα covid-19 χθες Πέμπτη, αριθμός ρεκόρ νέων μολύνσεων για το τέταρτο κύμα της πανδημίας που οφείλεται κυρίως στο στέλεχος Όμικρον
Η Νότια Αφρική θα προσφέρει ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer και της Johnson & Johnson κατά της covid-19 καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κοροναϊού εξαπλώνεται προκαλώντας αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των νέων μολύνσεων, οι οποίες πλησιάζουν επίπεδα ρεκόρ.
Οι ενισχυτικές δόσεις με το εμβόλιο της Pfizer θα είναι διαθέσιμες για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν έξι μήνες, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της Νότιας Αφρικής, ο Νίκολας Κρισπ.
Οι ενισχυτικές δόσεις του J&J είναι ήδη διαθέσιμες για τους υγειονομικούς στο πλαίσιο κλινικής έρευνας και σύντομα θα χορηγούνται και στο ευρύ κοινό, πρόσθεσε.
Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα covid-19 χθες Πέμπτη, αριθμός ρεκόρ νέων μολύνσεων για το τέταρτο κύμα της πανδημίας που οφείλεται κυρίως στο στέλεχος Όμικρον. Ωστόσο ο αριθμός αυτός παραμένει χαμηλότερος από τα περισσότερα από τα 26.000 ημερήσια κρούσματα που είχαν καταγραφεί στο τρίτο κύμα της επιδημίας, το οποίο οφειλόταν κυρίως στο στέλεχος Δέλτα.
Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάαλα δήλωσε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τα πρώτα στοιχεία που προέρχονται από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα οποία το στέλεχος Όμικρον φαίνεται να προκαλεί ήπια νόσηση.
Η Γκλέντα Γκρέι, πρόεδρος του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι περισσότερες νέες νοσηλείες ασθενών με covid-19 αφορούν ανεμβολίαστους.
Σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer δήλωσε: «Παρατηρούμε ότι αυτό το εμβόλιο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του. Ενδέχεται να μειώνεται λόγο, αλλά βλέπουμε η αποτελεσματικότητα να διατηρείται σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και αυτό είναι ενθαρρυντικό».
Πηγή: ΑΠΕ
- Πανούκλα: Πώς ένα ηφαίστειο μπορεί να οδήγησε στη χειρότερη πανδημία της ανθρώπινης ιστορίας
- Έλενα Παπαρίζου: Εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία – Η ανακοίνωση της δισκογραφικής
- Μύκονος – Σαντορίνη: Γιατί «βούτηξε» ο τζίρος της εστίασης
- Εργαζόμενοι στην Ευρώπη: Επιδεινώνεται η ψυχική υγεία τους και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει γι’ αυτό
- Τρεις ομάδες παρακολουθούν την περίπτωση του Σίλβα της ΑΕΚ
- Ζελένσκι: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα εδάφη του Ντονμπάς – Θέλουμε απάντηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας





