
Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Ηλίας Μόσιαλος
Η ομιλία του τιμωμένου καθηγητή είχε τίτλο: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία»
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναγορεύθηκε ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Στην τελετή παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μίνα Γκάγκα καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος.
Διαβάστε επίσης: Μόσιαλος – «Αν είχα ένα παιδί έξι ετών θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη»
Η προσφώνηση πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.
Η ομιλία του τιμωμένου καθηγητή Ηλία Μόσιαλου είχε τίτλο: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία».
Ο κ. Μόσιαλος στην ομιλία του ανέφερε πως «η πανδημία ανέδειξε τα όρια και τις ανεπάρκειες του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του συστήματος υγείας». Κατόπιν ο κ. Μόσιαλος ανέπτυξε τις παρεμβάσεις, που πρέπει να στηριχθεί η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.
Καταλήγοντας τόνισε, «πως το νοσοκομειακό σύστημα της Αθήνας δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και πως στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο επιλογές: να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από χιλιάδες δικαιολογίες ή να κάνουμε τώρα τολμηρά και αποφασιστικά βήματα για να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας».
- Γιορτή σήμερα 6 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Μεγάλη Δευτέρα και Εορτολόγιο
- Ίντερ – Ρόμα 5-2: Μεγάλη νίκη τίτλου για τους «νερατζούρι»
- Συγκινεί η λήπτρια της καρδιάς της Έμμας – Ο,τι μου συμβαίνει το ξεπερνάω σκεπτόμενη την προσφορά της
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]
- Μεντιλίμπαρ: «Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος – Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη»
- Όλα τα γκολ από την πρεμιέρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League (vid)


