Πακιστάν – Τον δολοφόνησαν γιατί έσκισε αφίσα του Ισλάμ – Η αντίδραση του πρωθυπουργού της χώρας
Ο πωθυπουργός Καν καταδίκασε την άγρια δολοφονία, τονίζοντας πως επιβλέπει προσωπικά τις έρευνες και ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.
Μία απίστευτα άγρια δολοφονία έλαβε χώρα στο Πακιστάν με δεκάδες εργάτες να επιτίθονται στο Διευθυντή του εργοστασίου για τον οποίο δούλευαν κατηγορώντας τον για βλασφημία.
Τον χτύπησαν, τον βασάνισαν και στο τέλος τον έκαψαν ζωντανό.
Γιατί όλη αυτή η αγριότητα; Ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη Σιαλκότ, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί γιοα ευνόητους λόγους, δήλωσε πως οι δράστες κατηγορούσαν τον διευθυντή για βλασφημία. Το αμάρτημά του ήταν ότι έσκισε μια αφίσα με ιερούς στίχους του Ισλάμ.
Έχουν συλληφθεί 50 άτομα
Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Παντζάμπ δήλωσε πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, μεταξύ άλλων ο βασικός ύποπτος, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να βασανίζει τον διευθυντή και να προτρέπει άλλους να του επιτεθούν.
Ο πρωθυπουργός Καν καταδίκασε την άγρια δολοφονία, τονίζοντας πως επιβλέπει προσωπικά τις έρευνες και ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.
«Η φρικιαστική επίθεση αυτόκλητων τιμωρών σε ένα εργοστάσιο στο Σιαλκότ και το γεγονός ότι έκαψαν ζωντανό τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα είναι μια ημέρα ντροπής για το Πακιστάν», επισήμανε σε ένα μήνυμα στο Twitter.
Τραβούσαν σέλφι, μπροστά από το πτώμα
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter διακρίνεται το θύμα να ξυλοκοπείται από άνδρες, ορισμένοι εκ των οποίων ουρλιάζουν συνθήματα κατά της βλασφημίας. Πολλοί εξ αυτών δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρύψουν το πρόσωπό τους και δεν διστάζουν να τραβήξουν σέλφι μπροστά από το πτώμα.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

