Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν - Τέσσερις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικοί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Πακιστάν – Τέσσερις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικοί σε συγκρούσεις με ισλαμιστές

Ο Ράο Σαρντάρ Άλι Χαν, ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας του Πουντζάμπ, είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 263 τραυματίστηκαν. Εκπρόσωποι της TLP υποστήριξαν ότι πολλά μέλη της έχουν επίσης σκοτωθεί ή τραυματιστεί

Τέσσερις Πακιστανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι υποστηρικτές μιας εκτός νόμου ισλαμιστικής οργάνωσης συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κοντά στη Λαχόρη, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των υποστηρικτών της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Λαμπάικ Πακιστάν (TLP) ξεκίνησαν σε έναν αυτοκινητόδρμο της Σεϊχουπούρα, έξω από τη Λαχόρη, ενώ οι διαδηλωτές ετοιμάζονταν να κάνουν πορεία προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πουντζάμπ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες οπλισμένοι με πιστόλια και αυτόματα, όπως με τουφέκια AK-47, άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν αναλάβει να ελέγξουν τους διαδηλωτές.

Ο Ράο Σαρντάρ Άλι Χαν, ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας του Πουντζάμπ, είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 263 τραυματίστηκαν. Εκπρόσωποι της TLP υποστήριξαν ότι πολλά μέλη της έχουν επίσης σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Χιλιάδες υποστηρικτές της TLP έχουν αποκλείσει από την περασμένη Παρασκευή τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο του Πακιστάν, ζητώντας την αποφυλάκιση του ηγέτη τους και την απέλαση του Γάλλου πρεσβευτή, με αφορμή τη δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Έπειτα από πολυήμερες εντάσεις και μια σύγκρουση, την περασμένη εβδομάδα, όπου σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί, το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε την ανάπτυξη μιας παραστρατιωτικής ειδικής χωροφυλακής, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

«Θα βρίσκονται εκεί για 60 ημέρες. Τους έδωσα την εξουσία να πηγαίνουν όπου θέλουν στο Πουντζάμπ. Προειδοποιώ ακόμη την TLP να υποχωρήσει», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Σεΐχ Ρασίντ Άχμαντ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Αυτή είναι η τρίτη πανεθνική εκστρατεία διαμαρτυρίας της οργάνωσης από το 2017 με αφορμή τις γελοιογραφίες που θεωρούνται προσβλητικές από πολλούς μουσουλμάνους.

Το Charlie Hebdo δημοσίευσε τα σκίτσα για πρώτη φορά το 2006. Πέρσι τα δημοσίευσε και πάλι, με την ευκαιρία της έναρξης της δίκης για την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του, το 2015, από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν Φαουάντ Τσόντρι είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει χρήση βίας για να εμποδίσει την είσοδο των ισλαμιστών στην πρωτεύουσα. «Μέχρι τώρα δείχνουμε αυτοσυγκράτηση αλλά δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή η πρόκληση απέναντι στην κρατική εξουσία», τόνισε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024