Τουρκία – Συλλήψεις 17 Τούρκων για την κουκούλα στο κεφάλι αμερικανού αξιωματούχου
«Είσαι εχθρός μας, είσαι ανεπιθύμητος εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στα εδάφη μας. Γιάνκη πήγαινε σπίτι» ανέφεραν, επικρίνοντας την αμερικανική στήριξη στους μαχητές του YPG, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 17 άτομα για τον προπηλακισμό μέλους του πολιτικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη για την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.
Μέλη της οργάνωσης Ένωση Νέων Τουρκίας έβαλαν μια κουκούλα στο κεφάλι του Αμερικανού, που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο επίσκεψης, και φώναζαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ.
«Είσαι εχθρός μας, είσαι ανεπιθύμητος εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθερα στα εδάφη μας. Γιάνκη πήγαινε σπίτι» ανέφεραν, επικρίνοντας την αμερικανική στήριξη στους μαχητές του YPG, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.
17 συλλήψεις
Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι 17 που συνελήφθησαν έβαλαν στο στόχαστρο μέλος του πολιτικού προσωπικού πλοίου του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.
Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του USS Mount Whitney δήλωσε ότι το πλήρωμά του ανυπομονεί να επισκεφθεί την Τουρκία να να «ενισχύσει τη σχέση μας με τους Τούρκου συμμάχους μας», καθώς το πλοίο έπλεε μέσω του Βοσπόρου για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε δυσαρέσκεια για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου στην περιοχή και δυνάμεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν άσκηση με καταστροφή εχθρικών στόχων.
- Σε ποια θέση στην κατάταξη του τένις βρίσκεται η Σάκκαρη, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σβίατεκ
- Ο «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ ανακοινώνει την απόσυρση της ICE από την Μινεσότα
- Εθνική Ελλάδας: Κόντρα σε Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία στο Nations League
- Υπάρχει «ο ένας»; Πόσες φορές ερωτεύεται ένας άνθρωπος στη ζωή του
- Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας
- Μπεν Στίλερ εναντίον Ρεπουμπλικανών για χάρη του Bad Bunny – «Έχει μεγάλη καρδιά»


