Γερμανία – Ο Όλαφ Σολτς δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD
Θα γίνει έτσι ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την 'Ανγκελα Μέρκελ από το 2018 έως τώρα και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 2004 έως το 2005, που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.
Ο υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του SPD στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Θα γίνει έτσι ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την ‘Ανγκελα Μέρκελ από το 2018 έως τώρα και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 2004 έως το 2005, που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.
Σύμφωνα με την FAZ, ο κ. Σολτς θεωρεί υπερβολική επιβάρυνση την ευθύνη του αρχηγού του SPD και προτιμά να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του Καγκελάριου. Ο ίδιος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του το 2019, αλλά έχασε από το δίδυμο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και Σάσα Έσκιεν.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl


