Γερμανία – Ο Όλαφ Σολτς δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD
Θα γίνει έτσι ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την 'Ανγκελα Μέρκελ από το 2018 έως τώρα και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 2004 έως το 2005, που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.
Ο υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του SPD στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Θα γίνει έτσι ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την ‘Ανγκελα Μέρκελ από το 2018 έως τώρα και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 2004 έως το 2005, που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.
Σύμφωνα με την FAZ, ο κ. Σολτς θεωρεί υπερβολική επιβάρυνση την ευθύνη του αρχηγού του SPD και προτιμά να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του Καγκελάριου. Ο ίδιος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του το 2019, αλλά έχασε από το δίδυμο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και Σάσα Έσκιεν.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η διάσωση της δημοκρατίας
- Σουδάν: 7 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε επιδρομή drones στον νότο
- Αφγανιστάν: Οι γυναίκες εισέρχονται «στο πέμπτο έτος σχεδόν πλήρους αποκλεισμού» τους
- Ιράν: Φέρνουν ψήφισμα στο ΣΑ του ΟΗΕ που καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις στις χώρες της περιοχής
- Το Ιράν εξαπολύει ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Πετρέλαιο: Κατά 5% αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού WTI στο άνοιγμα της CME
