
Φιλόζωοι μόνο για την… καραντίνα – Επέστρεψαν 4 στα 10 σκυλάκια μετά την άρση των μέτρων
Πλέον, αν κάποιος θέλει να επιστρέψει ένα ζώο θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυξήθηκαν τα αιτήματα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ωστόσο, μετά το τέλος της αυξήθηκαν οι επιστροφές.
Τέσσερα στα δέκα σκυλάκια που υιοθετήθηκαν στην καραντίνα επεστράφησαν στις φιλοζωικές μετά την άρση των μέτρων.
Όπως εξηγεί η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, υπεύθυνη για τα ζώα, «Δεν ήταν σωστός ο λόγος υιοθεσίας. Μπήκαν στη διαδικασία να το πάρουν για να πηγαίνουν βόλτες οι ίδιοι. Το συμβόλαιο υιοθεσίας και το microchip είναι μια καλή δικλείδα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρχουν επιστροφές».
Πρόστιμο για κάθε επιστροφή
Πλέον, αν κάποιος θέλει να επιστρέψει ένα ζώο πίσω στο καταφύγιο υιοθεσίας, θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ, αν πρόκειται για σκύλο, και 100 ευρώ για γάτα.
«Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, κλείνει ένα ραντεβού στο καταφύγιο, και μιλάει με τον εκπαιδευτή μας για να βρεθεί το κατάλληλο ζώο για την οικογένεια που το επιθυμεί», σημειώνει η κ. Αβραμίδου.
«Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει, να το κάνει συνειδητά. Όπως το παιδί μας δε θα το αφήναμε ποτέ στο μπαλκόνι, μέσα στη βροχή και τον καύσωνα, έτσι δεν αφήνουμε και το ζώο. Είναι παθητική κακοποίηση και τιμωρείται και από το νόμο», πρόσθεσε η ίδια κλείνοντας.
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στην Ε-65
- Αποκαλύψεις Ντεσάμπ για τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ολίσε στα αποδυτήρια
- Φέτα: Η διαμάχη για τα Π.Ο.Π. προϊόντα επιδεινώνει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο

