Ο όμιλος VW επιταχύνει στην κούρσα παραγωγής μπαταριών
Τέσσερις χώρες είναι οι επικρατέστερες για την φιλοξενία του υπ’ αριθμόν 4 εργοστασίου παραγωγής μπαταριών που θα κατασκευάσει η VW στην Ευρώπη προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της.
Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία ή Ουγγαρία θα φιλοξενήσει το τέταρτο από τα συνολικά έξι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών που σχεδιάζει να κατασκευάσει το γερμανικό group προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες μπαταρίες για την ολοένα αυξανόμενη ηλεκτροκίνητη γκάμα της και μετριάζοντας τυχόν μελλοντικές ελλείψεις από εξωγενείς παράγοντες.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η χώρα που τελικά θα φιλοξενήσει το τέταρτο εργοστάσιο μπαταριών της VW θα αποφασιστεί το α΄εξάμηνο του 2022 και για την επιλογή θα «ληφθούν υπόψη οι συνθήκες σε κάθε εξεταζόμενη χώρα, το οικονομικό περιβάλλον, η στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση που διαθέτει και το ισχύον πλαίσιο επιδοτήσεων».
Σημειώνεται ότι ο όμιλος VW έχει ήδη επιλέξει τη Γερμανία και τη Σουηδία για τα δύο πρώτα εργοστάσια μπαταριών ενώ το τρίτο το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από το 2026, θα κατασκευαστεί είτε στη Γαλλία είτε στην Ισπανία είτε στην Πορτογαλία με την απόφαση επίσης να εκκρεμεί.
Όπως είναι έως ένα βαθμό αναμενόμενο ο επικεφαλής της Skoda, Τhomas Schaefer δήλωσε με αφορμή τις συνεχιζόμενες συζητήσεις, ότι η έδρα της τσεχικής φίρμας θα ήταν ιδανική για την δημιουργία τουλάχιστον ενός από τα έξι εργοστάσια που σχεδιάζει η VW με ορίζοντα το 2030. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι και το εργοστάσιο της Seat στο Martorell έχει αυξημένες πιθανότητες να αποτελέσει ένα από τα σημεία παραγωγής μπαταριών της VW στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του H. Diess, επικεφαλής του ομίλου VW το συγκεκριμένο εργοστάσιο «θα μετατραπεί σε ηλεκτρικό hub αν υπάρξει η απαιτούμενη στήριξη από την Ευρώπη και την Κομισιόν».
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
- Με νέο αεροσκάφος και δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για το Νταβός ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442