Είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς το ρόστερ το οποίο διαθέτει ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με τον βαθμό απειρίας του Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από την Γουινέα ήρθε στον Ολυμπιακό αρχικά ως μια προοπτική για το μέλλον με φόντο την δεύτερη ομάδα που φέτος συμμετέχει στην Σούπερ Λιγκ 2. Η εμπειρία του σε συμμετοχές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σταματούσαν σε ένα ματς, βασικός με τη φανέλα της Λιλ στο κύπελλο Γαλλίας. Ένα 90λεπτο συν τις καθυστερήσεις.

Και όμως ο Αγκιμπού Καμαρά όχι απλά έμεινε στην πρώτη ομάδα αλλά είναι βασικός και από ότι φαίνεται αναντικατάστατος στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς! Πέμπτο ματς σερί στην αρχική ενδεκάδα μετράει ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός σε συνολικά 8 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα.

Αν μάλιστα δεν είχε προκύψει το θέμα με την Γουινέα και την επεισοδιακή επιστροφή του (μαζί με τον Μαντί Καμαρά) ίσως να ήταν και έκτο καθώς στο πρώτο ματς μετά την διακοπή, αυτό με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη δεν ήταν καν στην αποστολή.

Ακολούθησαν τα ματς με Αντβέρπ, Λαμία, Απόλλωνα, Αστέρα Τρίπολης και τώρα με την Φενέρ στην Πόλη με τον Αγκιμπού να είναι βασικός και στα πέντε παιχνίδια. Μέσα σε 14 μέρες ο Αφρικανός μετράει βασικές συμμετοχές με τους ερυθρόλευκους με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον εμπιστεύεται απόλυτα. Γιατί τον εμπιστεύεται;

Γιατί ο Αγκιμπού προσφέρει στον Ολυμπιακό φρεσκάδα και τρεξίματα που λείπουν ακόμη. Προσφέρει συνεχόμενη πίεση σε όλη την έκταση της αντίπαλης άμυνας και συνάμα με την ταχύτητα του είναι πολύτιμος στις αντεπιθέσεις. Προσθέστε ότι μέσα σε όλα μετράει ήδη 2 γκολ και μια ασίστ και κάπως έτσι έρχονται οι απαντήσεις.

Και όλα αυτά χωρίς το αποψινό…