Τι λάθος κάνουμε όταν πλένουμε τα χέρια μας
Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για πλένουμε τα χέρια έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε ασφαλής
Το πλύσιμο των χεριών στην εποχή του κοροναίού έγινε μια από τις συνήθειες που δεν παραβλέπουμε.
Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για πλένουμε τα χέρια έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε ασφαλής.
Το 2008, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημιούργησε ένα φυλλάδιο για το πλύσιμο των χεριών, αναφερόμενος στον Taylor, ο οποίος ανέφερε ότι οι άκρες των δακτύλων, τα σημεία ανάμεσα στη βάση των δακτύλων, οι αντίχειρες και οι καρποί είναι οι οι περιοχές που συνήθως μας ξεφεύγουν στο πλύσιμο των χεριών.
Επίσης διαπίστωσε ότι οι άκρες των νυχιών και των άκρων των δακτύλων είχαν τη μεγαλύτερη ποσότητα υπολειμματικών φθοριζόντων λεκέδων που έμειναν μετά από πλύσιμο στο χέρι μεταξύ εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ταϊβάν.
Μεταξύ φοιτητών ιατρικής σε άλλη μελέτη για το πλύσιμο των χεριών, οι περιοχές που τους ξέφευγαν ήταν το πρώτο μετακάρπιο, το εγγύς τμήμα της παλάμης (πλευρικό) και η βάση των νυχιών. Επίσης σε μελέτη για τους εργαζόμενους της υγειονομικής περίθαλψης, οι αντίχειρες και οι άκρες των δακτύλων ήταν τα σημεία του χεριού που δεν ήταν καλά πλυμένα. Στη μελέτη αυτή, η πιο συχνά “χαμένη” περιοχή ήταν επίσης τα δάχτυλα. Ωστόσο, η μέση πτυχή και το πίσω μέρος του χεριού ήταν η δεύτερη και η τρίτη πιο χαμένες περιοχές, αντίστοιχα».
Οι άκρες των δαχτύλων είναι λοιπόν το σημείο που πρέπει να προσέχουμε γιατί τις περισσότερες φορές δεν τις καθαρίζουμε όπως πρέπει.
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»