Λευκορωσία – Στη φυλακή η ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαρία Κολεσνίκοβα – Φυλακίστηκε και ο Μαξίμ Ζνακ
Η Μαρία Κολεσνίκοβα ήταν από τους βασικούς οργανωτές των μεγάλων διαδηλώσεων που οργανώθηκαν τον περασμένο χρόνο ενάντια στο καθεστώς Λουκασένκο.
Εξελίξεις υπάρχουν στη Λευκορωσία σχετικά με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Η Μαρία Κολεσνίκοβα, από τους πρωτεργάτες των μαζικών περσινών διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της χώρας της πρώην ΕΣΣΔ, Αλεξάντρ Λουκασένκο, καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 11 ετών, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Το ίδιο ανακοίνωσε η λευκορωσική αντιπολίτευση.
Εναντίον της Κολεσνίκοβα και ενός άλλου πολιτικού της αντιπολίτευσης, του Μαξίμ Ζνακ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εξτρεμισμό και για παράνομη απόπειρα κατάληψης της εξουσίας.
Πηγή: AP/ Ramil Nasibulin
Αρνούνται τις κατηγορίες
Αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες και η Κολεσνίκοβα τις χαρακτήρισε «παράλογες». Ο Ζνακ καταδικάστηκε σε δεκαετή ποινή κάθειρξης.
Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και των γειτονικών χωρών, ενώ φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με την υπόθεση έχουν κατακλύσει τα social media.
Maria Kolesnikowa bekommt 11 Jahre Straflager-Haft. Für @ARDMoskau berichtet unser Kollege @demianvonosten heute aus Minsk Er ist einer der wenigen ausländischen Journalisten und Journalistinnen, die derzeit in Belarus akkreditiert sind https://t.co/mNQYxQD5yc
— Ina Ruck (@InaRuck) September 6, 2021
- Κλειστά τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Στήριξη στον αγώνα των αγροτών
- Χάνει τη μπάλα η εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αλλά χωρίς σύλληψη η κατάθεση «Φραπέ» – «Δεν έχουμε αρμοδιότητα», λέει η πλειοψηφία
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πιέζουν για «ελεύθερη οικονομική ζώνη» στο Ντονμπάς – «Θα χρειαστούν εκλογές ή δημοψήφισμα»
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς
- «Είναι βαθιά λάθος»: Το Nemo επιστρέφει το τρόπαιο της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
- Ο Ολυμπιακος φτιάχνει με νίκη ωραίο μονοπάτι






