
Κοροναϊός – Μίνι lockdown στην Αχαΐα
Tα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου
Σε καθεστώς «μίνι» lockdown μπαίνει η Αχαΐα, με τα νέα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και θα αρθούν εφόσον η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής βελτιωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι ώρας, όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν προφορική ενημέρωση για την εφαρμογή των μέτρων από αύριο, με την ΚΥΑ να αναμένεται να εκδοθεί επίσημα τις επόμενες ώρες.
Ηδη έχουν ενημερωθεί – όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης – όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, ότι η ισχύς των μέτρων ξεκινά από το πρωί της Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Αξίζει να σημειωθεί το τελευταίο διάστημα η Αχαΐα καταγράφει αρκετές φορές τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,02%. Μάλιστα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η Αχαΐα εμφάνισε 96 κρούσματα
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
- Κρήτη: «Φύγε, θα γίνει το κακό» – Οι εκκλήσεις της οικογένειας στον 20χρονο μετά το θανατηφόρο τροχαίο το 2023
- Ο Πολ Όστερ ήταν φίλος μου – H Σίρι Χούστβεντ μελετά την αγάπη και την απώλεια
- Χανταϊός: Νοσηλεύεται στη Ζυρίχη επιβάτης του MV Hondius – Τρία κρούσματα μεταφέρονται στην Ολλανδία
- Νέα Σμύρνη: Ολοκληρώνεται το γήπεδο «μπαλόνι» της οδού Ραιδεστού

