Δήμος Αθηναίων – Νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα θα είναι αβίωτη αν δεν τη θωρακίσουμε, τονίζει ο Κ.Μπακογιάννης
Το επικαιροποιημένο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίασή του.
«Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και κλιματικής απειλής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν θωρακίσουμε την πόλη μας, η Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι αβίωτη» είπε ο δήμαρχος.
Οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές τόνισε «ήταν άλλο ένα καμπανάκι. Δεν έχουμε ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογίες».
Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ελπίδα ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο του δήμου θα έχει «διαπαραταξιακή συναίνεση. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, η προστασία της πόλης, η πράσινη ασφάλεια, ξεπερνά τη θητεία ενός δημάρχου ή μιας Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι θέμα της Αριστεράς ή της Δεξιάς. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον καπιταλισμό ούτε με τον σοσιαλισμό. Αλλά με τη δυνατότητα των πόλεων να διεκδικήσουν το μέλλον τους».
Επίσης υπογράμμισε ότι ναι μεν πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα αλλά απαιτεί τοπικές λύσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο των ΗΠΑ σε τάνκερ στην Καραϊβική – Πρόκειται για την 7η κατάσχεση
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»
