Αφγανιστάν – Η πτώση της Καμπούλ ξύπνησε τον εφιάλτη της Σαϊγκόν για τους Αμερικανούς
Βίντεο που αναδημοσιεύει η βρετανική Telegraph «συγκρίνει» το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με την επιχείρηση αποχώρησης από τη Σαϊγκόν, με τις σκηνές να είναι σχεδόν πανομοιότυπες
Τις εφιαλτικές μνήμες της πτώσης της Σαϊγκόν και της εσπευσμένης αποχώρησης των ΗΠΑ από το Βιετνάμ το 1975 αναβίωσε η προέλαση των Ταλιμπάν, που κατέληξε στην άλωση της Καμπούλ, και οι προσπάθειες των ΗΠΑ να απομακρύνουν άρον-άρον το προσωπικό της πρεσβείας τους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις, που επί χρόνια εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, διαλύθηκαν.
Οι μαχητές των Ταλιμπάν μπήκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες απομάκρυναν διπλωμάτες από την πρεσβεία τους με ελικόπτερο. Μια μέρα μετά, ακολούθησαν σκηνές απόλυτου χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με χιλιάδες πολίτες να αναζητούν εναγωνίως διέξοδο στο εξωτερικό.
Βίντεο που αναδημοσιεύει η βρετανική Telegraph «συγκρίνει» το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με την επιχείρηση αποχώρησης από τη Σαϊγκόν, με τις σκηνές να είναι σχεδόν πανομοιότυπες.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
- Πώς η ανεξέλεγκτη εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει τον κόσμο
- Γαλλία: Ξεκίνησε η δίκη του τζιχαντιστή που θεωρείται ότι συμμετείχε στη γενοκτονία των Γιαζίντι της Συρίας
- Τυχεροπούλου: Το 2020 ήταν τόσο εκτεταμένη η απάτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ήταν αδύνατο κάποιος να μην τη δει
- Είναι το smartwatch ένας καλός σύμβουλος ή ένας αναξιόπιστος σύντροφος;
- Μπαρτζώκας: «Nα μείνουμε στις πρώτες θέσεις της Euroleague» – Τι είπε για το περιστατικό με τον Πανιώνιο
- Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε 22χρονο που έτρεχε με 179 χλμ/ώρα



