Ρωσία: Σε επικίνδυνο σημείο η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ
«Με υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον, η οποία προκάλεσε τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγουμένου όξυνση μεταξύ των κρατών μας, οι διμερείς σχέσεις έφθασαν σε επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης».
Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις έφθασαν σ’ ένα επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης ενώ οι πιέσεις που ασκεί η Ουάσιγκτον θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίδραση της Μόσχας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του υπουργείου υπό τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται «ότι με υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον, η οποία προκάλεσε τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγουμένου όξυνση μεταξύ των κρατών μας, οι διμερείς σχέσεις έφθασαν σε επικίνδυνο σημείο αντιπαράθεσης».
Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, υπογραμμίστηκε ότι η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη προσφέρει δυνατότητες για την αποκατάσταση εποικοδομητικού διαλόγου σε διάφορους τομείς, όπου υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων, μεταξύ των οποίων «η στρατηγική σταθερότητα, η κυβερνοασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, η Αρκτική, η συνδρομή στη διευθέτηση των περιφερειακών συγκρούσεων».
Τονίζεται επίσης ότι «επιτυχής συνεργασία, μπορεί να υπάρξει μόνο υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν οι αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της ισοτιμίας και της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις».
- Κηδεία του Valentino – Το Χόλιγουντ και η βιομηχανία της μόδας αποχαιρετούν τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα»
- Νέα Ζηλανδία: Έξι αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε κάμπινγκ
- Όταν η υγεία των παιδιών γίνεται υπόθεση επιβίωσης για τα μικρά νησιά
- Ολυμπιακός: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του ο Μόντε Μόρις (vid)
- Ιράν: Πάνω από 5.000 οι νεκροί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων σύμφωνα με ΜΚΟ
- Γιατί ο υπερτουρισμός δεν είναι θέμα αριθμών – Η διασπορά ως λύση «κλειδί»



