Εμβόλιο: Εξετάζεται η χορήγηση τρίτης δόσης με Pfizer και Moderna τον Σεπτέμβριο
Η τελική κρίση της Επιτροπής θα γνωστοποιηθεί τον Αύγουστο, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν η απόφαση να είναι ειλημμένη και η κυβέρνηση να έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με την Κομισιόν για να εξασφαλίσει την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων των εμβολίων.
Προς την χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου στους πολίτες φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση με την σχετική συζήτηση να διεξάγεται στην αρμόδια Επιτροπή Εμβολιασμού.
Η τελική κρίση της Επιτροπής θα γνωστοποιηθεί τον Αύγουστο, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν η απόφαση να είναι ειλημμένη και η κυβέρνηση να έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με την Κομισιόν για να εξασφαλίσει την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων των εμβολίων.
Όπως μετέδωσε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο εμβολιασμός θα γίνει από Σεπτέμβριο και θα ακολουθηθεί η ίδια σειρά, με πρώτους τους υγειονομικούς και στη συνέχεια να ακολουθούν σταδιακά όλες οι ηλικιακές ομάδες, με αρχή από τους ηλικιωμένους.
Τον Αύγουστο οι τελικές αποφάσεις
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το STAR η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει μέσα στον Αύγουστο για την τρίτη δόση του εμβολίου από τον Σεπτέμβρη.
Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, ενώ μελετάται να σταλεί ενημερωτικό SMS σε όλους όσους έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση, σε ημερομηνία που θα εξαρτάται και από το πότε πραγματοποίησαν τη δεύτερη δόση.
Επαφές με την Κομισιόν
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων.
- Άφαντη παραμένει η 16χρονη Λόρα έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της – Πού κινούνται οι έρευνες
- Κορόνα: «Παλεύουμε με τον Μπενίτεθ να κάνουμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό – Στόχος το Κύπελλο και το Champions League»
- Oι Green Day καλούν τους πράκτορες της ICE να παραιτηθούν «απ’ αυτή τη γ@μ@@@νη δουλειά» – Οι μπηχτές για τα αρχεία Έπσταϊν
- Mεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα λέει ο διευθυντής του Ογκολογικού του Αγίου Σάββα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (8/2): Πού θα δείτε τα ντέρμπι της Super League και τα ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού στο μπασκετ
- Η γάτα χασμουριέται – Είναι ένδειξη μόνο ότι νυστάζει ή δείχνει και κάτι άλλο;

