Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την χαλαρωση των περιορισμών
Η συγγνώμη του Ολλανδού πρωθυπουργού, σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή από τη στάση του την Παρασκευή, όταν κατ' επανάληψη υπεραμύνθηκε της προηγούμενης χαλάρωσης των περιορισμών
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε σήμερα ότι οι περιορισμοί του κορονοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς στην Ολλανδία και ζήτησε συγγνώμη καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.
Την περασμένη Παρασκευή, ο Ρούτε επέβαλε εκ νέου περιορισμούς σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα κρούσματα μεταξύ νεαρών ενηλίκων, δύο εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown στη χώρα ενώ μειώνονταν τα κρούσματα.
«Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη», δήλωσε ο Ρούτε σήμερα σε δημοσιογράφους. «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».
Η συγγνώμη του σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή από τη στάση του την Παρασκευή, όταν κατ’ επανάληψη υπεραμύνθηκε της προηγούμενης χαλάρωσης των περιορισμών αναφερόμενος σε ένα «λογικό μέτρο» και αρνήθηκε να δεχθεί την ευθύνη για πιθανή κακοδιαχείριση από την κυβέρνησή του.
Τα κρούσματα κοροναϊού στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα του 2021 μετά την απόφαση να ανοίξουν πλήρως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης πριν από δύο εβδομάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
- Κρήτη: Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο από αγρότες και κτηνοτρόφους – Μοίρασαν κρεατόσουπα στους πολίτες
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία

