Δένδιας: Έγινε ευρεία συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους
Ο Ν. Δένδιας, ανέφερε ακόμη ότι ο κύπριος ομόλογός του «θα ενημερώσει για το επίπεδο των τουρκικών προκλήσεων και τι συμβαίνει γενικά ως προς το Κυπριακό».
Ευρεία συζήτηση για τα θέματα της περιοχής είχαν στο άτυπο πρόγευμα εργασίας οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σάμεχ Σούκρι, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας ανέφερε:
«Έχουμε ένα ενδιαφέρον Συμβούλιο σήμερα. Καταρχήν, ήδη το πρωί υπήρξε ένα πρωινό εργασίας με τον Αιγύπτιο υπουργό, τον Σάμεχ Σούκρι, με μια ευρεία συζήτηση για τα θέματα της περιοχής. Υπάρχει το γεύμα με τον Γιαρ Λαπίντ, τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ. Και επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει για το επίπεδο των τουρκικών προκλήσεων και τι συμβαίνει γενικά ως προς το Κυπριακό. Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως το Αφγανιστάν, και επίσης εγώ θα ενημερώσω για τις επαφές μου με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα και τα προβλήματα που η τρομοκρατία δημιουργεί στην Υποσαχάρια Αφρική».
«Η Αίγυπτος είναι θεμελιώδους σημασίας χώρα για την περιοχή»
Ερωτηθείς για τα θέματα που συζητήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κατά το πρόγευμα εργασίας, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Οφείλω να πω τα πάντα. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα θεμελιώδους σημασίας για την περιοχή, οπότε αγγίζει τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, την ενέργεια, την Αιθιοπία, το Φράγμα της Αναγέννησης, τη Λιβύη, τη Συρία – κάθε θέμα συμπεριλήφθη. Πάντως, οφείλω να πω, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον».
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

