
Αυστρία – Β. Μακεδονία 3-1: Το… καθάρισαν οι αλλαγές (vids)
Η Αυστρία τα… χρειάστηκε απέναντι στη Β. Μακεδονία, αλλά οι Γκρέγκοριτς και Αρναούτοβιτς μπήκαν μαζί στο ματς στο 59′, σκόραραν στο 78΄και στο 89′ αντίστοιχα και χάρισαν τη νίκη με 3-1. Ιστορικό το γκολ του Πάντεφ, που ήταν το πρώτο για τη Β. Μακεδονία σε EURO.
Για 78 λεπτά το φαβορί δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να προηγηθεί απέναντι στη «σταχτοπούτα» του EURO. Για 78 λεπτά οι Αυστριακοί, περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένοι πια στη διοργάνωση με τρεις συμμετοχές στα τέσσερα τελευταία, δεν έβρισκαν τρόπο να φτάσουν σε δεύτερο γκολ.
Είχαν προηγηθεί με τον Λάινερ στο 18′, είχαν ελέγξει τον ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά είχαν δει τον Πάντεφ λίγο πριν το ημίωρο να ισοφαρίζει έπειτα από διπλό λάθος στην άμυνά τους. Σε ένα γκολ ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τη Β. Μακεδονία.
Κι όσο κι αν η Αυστρία αναζητούσε τους τρόπους για να βρει γκολ νίκης, δεν τα κατάφερνε. Η Β. Μακεδονία, έχοντας και τη στήριξη πολλών οπαδών της (το ματς έγινε στο Βουκουρέστι), έβγαζε πάθος, ένταση, κυνηγούσε κάθε μπάλα, είχε καλή αμυντική λειτουργία. Δεν έπαιρνε το παραμικρό ρίσκο μέσα στο γήπεδο. Ο Φράνκο Φόντα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο. Να ζητήσει το γκολ, να κάνει περισσότερο επιθετική την ομάδα του.
Προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 59′ με την είσοδο των Γκρέγκοριτς και Αρναούτοβιτς, έδωσε εντολή για φουλ επίθεση και την ίδια ώρα είδε τον παίκτη κλειδί να ανεβάζει στροφές. Ο σούπερ σταρ της Αυστρίας, Ντέιβιντ Αλάμπα, ανέβασε στροφές, πήρε πρωτοβουλίες και από μία δική του σέντρα – ξυραφιά στο 78′ ήρθε ο Γκρέκοριτς να τους προλάβει όλους μέσα στην περιοχή και να βάλει σε θέση οδηγού τους Αυστριακούς.
Περισσότερα σε λίγο…
Το 1-0 της Αυστρίας:
Το 1-1 της Β. Μακεδονίας:
Το 2-1 της Αυστρίας:
- Η… προφητική ανάρτηση του Κι για την πρόκριση της Βαλένθια (pic)
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 54χρονου – Δεν έχει εντοπιστεί η σορός στον Λουδία
- H «ακτινογραφία» του Έλληνα συνταξιούχου – Πού κυμαίνεται η μέση σύνταξη
- Σι σε Τραμπ: Κακοί χειρισμοί στο θέμα της Ταϊβάν μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση – Το Ιράν και τα άλλα θέματα στην ατζέντα
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 29χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος και έτρεχε με 145χλμ
- Κίεβο: Νέα ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους μετά το μαζικό σφυροκόπημα



