Ιερώνυμος προς υποψηφίους Πανελλαδικών: Προσεύχομαι να μη συμβιβαστείτε στη μοιρολατρία των αριθμών
Η ζωή των υποψηφίων είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, ο οποίος δεν ανιχνεύεται από οποιεσδήποτε εξετάσεις, τονίζει στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Δεν μπορούμε τόσο νωρίς να αναφερόμαστε σε λέξεις όπως «επιτυχία» ή «αποτυχία», αλλά σε προκλήσεις, τονίζει στο μήνυμά του που έχει ως αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι η ζωή των υποψηφίων είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, ο οποίος δεν ανιχνεύεται από οποιεσδήποτε εξετάσεις.
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει αναλυτικά ως εξής:
«Αγαπητά μου παιδιά,
Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων αισθάνομαι την ανάγκη να σας θυμίσω ότι, ανεξάρτητα από την βαρύτητα που τους δίδεται, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε:
Η ζωή σας είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, ο οποίος δεν ανιχνεύεται από οποιεσδήποτε εξετάσεις. Ειδικά από τις Πανελλήνιες. Στην ψυχή σας κρύβονται δυνατότητες και ταλέντα, που δεν έχετε ανακαλύψει, επομένως δεν μπορούμε τόσο νωρίς να αναφερόμαστε σε λέξεις όπως «επιτυχία» ή «αποτυχία», αλλά σε προκλήσεις.
Προκλήσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να αποκαλύψετε ό,τι μαθαίνουμε, για να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, αλλά για να τα στερεώνουμε σε γερά θεμέλια. Διδασκόμαστε από τους δασκάλους μας για να μην χάσουμε το δρόμο μας. Για να μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη σιγουριά για την ομορφιά της ανίχνευσης του αγνώστου. Διαβάζουμε για να αναμετρηθούμε με τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες μας, εμπιστευόμενοι την εμπειρία που ἔχει καταγραφεί.
Προσεύχομαι, παιδιά μου, να μετατρέψετε το άγχος, που σας πολιορκεί, σε δημιουργία, που να ενσπείρει στις καρδιές σας ομορφιά και αλήθεια. Να προχωρήσετε τον προβληματισμό σας, να ασκηθείτε στα ερωτήματά σας. Να μην συμβιβαστείτε στην μοιρολατρία των αριθμών.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ευλογημένη πορεία στη ζωή σας!
Μετά πατρικών ευχών
Ο Αρχιεπίσκοπος»
- Τραμπ: Συγχαίρει τον εαυτό του για την εκεχειρία Καμπότζης και Ταϊλάνδης – Η σύγκριση με τα Ηνωμένα Έθνη
- Μισθοί δύο «ταχυτήτων» στην Ελλάδα – Το βαθύ χάσμα των μισθολογικών αποκλίσεων
- Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων – Ανοιχτά τα Μάλγαρα από τους αγρότες
- Κρεμονέζε – Νάπολι 0-2: Σπουδαίο διπλό με «ντοπιέτα» του Χόιλουντ
- Με τι καιρό θα αλλάξουμε χρόνο – Τι λένε οι προβλέψεις για τα έντονα φαινόμενα
- «Ξαναπέθανε» ο Sin Boy; – Η ανάρτηση με το «1990 – 2025» που προκάλεσε σάλο στα social media

