Πνίγηκε το ευρωπαϊκό όνειρο για τουλάχιστον 23 μετανάστες στα ανοιχτά της Τυνησίας
Πλεούμενο που μετέφερε δεκάδες μετανάστες ναυάγησε στα ανοιχτά της Τυνησίας καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία.
Τουλάχιστον 23 μετανάστες από χώρες της Αφρικής πνίγηκαν όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε ανοικτά της Τυνησίας καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος.
«Προς την Ευρώπη»
Το τυνησιακό Πολεμικό Ναυτικό «διέσωσε 70 μετανάστες», όμως «άλλοι 23 πνίγηκαν» όταν ναυάγησε το πλεούμενο με «πάνω από 90 μετανάστες που είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη προς την Ευρώπη», εξήγησε ο Μόνγκι Σλιμ, στέλεχος της τυνησιακής επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Το τυνησιακό Πoλεμικό Ναυτικό διέσωσε επίσης άλλους 39 μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο το οποίο ναυάγησε ανοικτά της Σφαξ.
Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη για τους μετανάστες που αναχωρούν από τη βόρεια Αφρική, κυρίως από την Τυνησία και τη Λιβύη. Οι αναχωρήσεις έχουν αυξηθεί απότομα φέτος σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια.
Η φονικότερη οδός
Κάπου 700 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου 2021 στη Μεσόγειο, στη μεγάλη πλειονότητά τους στην κεντρική θαλάσσια οδό της, που θεωρείται η φονικότερη στον κόσμο, βάσει εκτιμήσεων που έχει δημοσιοποιήσει ο ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αποκαρδιωτικά στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024
- Καμπανάκι από τον ΥΠΕΞ του Ιράν: «Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε και θα τους πλήξει όλους»
- Όχι μόνο για την εμφάνιση: Το κίνητρο των γυναικών για να συνεχίσουν την άσκηση
- Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
- Κληρονομιές: Αξιοποίηση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων – Όλες οι αλλαγές
- Πώς οι λόγιοι της Αλεξάνδρειας προσπαθούσαν να χαρτογραφήσουν τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας



