
Ερντογάν: Η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας
Το δικό του μήνυμα πλήρως ενταγμένο στους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς για το ρόλο της Τουρκίας έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την ημέρα της Ευρώπης υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την στήριξη της Τουρκίας.
Το δικό του μήνυμα πλήρως ενταγμένο στους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς για το ρόλο της Τουρκίας έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την ημέρα της Ευρώπης υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την στήριξη της Τουρκίας.
Το μέλλον της ΕΕ εξαρτάται από την Τουρκία
«Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ να γίνει ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το μπλοκ των 27 κρατών – μελών της ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων.
Ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως το προσφυγικό, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία, η οικονομική ρευστότητα και η πανδημία του κοροναϊού, λέγοντας ότι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, τα οποία απειλούν την ΕΕ και το μέλλον της, εξαρτάται από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, δήλωσε ο Ερντογάν. «Είναι προφανές ότι η Ένωση (σ.σ ΕΕ) δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή ύπαρξή της χωρίς συμβολή και υποστήριξη της χώρας μας».
«Η Τουρκία παρά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, διατηρεί την αποφασιστική στάση και τις προσπάθειές της για την ένταξη στην ΕΕ» ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
- «Εξόφθαλμη επιχείρηση χειραγώγησης», βλέπει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις
- Νοσηλευτές: Δραματική υποστελέχωση στην Ελλάδα – «Είναι λίγοι στη βάρδια και εξουθενώνονται»
- Στινγκ: Η Θάτσερ, η τοξική αρρενωπότητα και η κόντρα με τους Police – «Οι άνδρες σήμερα δεν εκτονώνουν τη δύναμη τους»
- Τι είχες «Νέι», τι είχα πάντα: Νέες ενοχλήσεις ο Νεϊμάρ, έντονη ανησυχία στην Εθνική Βραζιλίας ενόψει Μουντιάλ
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 16 μαθήτριες κάηκαν ζωντανές από φωτιά που ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου θηλέων
- «Κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες – Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της», λέει ο Καρπουχτσής της ΕΛΑΣ




