Μακρή: Μείωση μισθού για εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test
Για τις κυρώσεις που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self test αλλά και για το πότε θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά μίλησε η υφυπουργός παιδείας.
Πρεμιέρα για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια τη Δευτέρα, με μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό να προμηθεύονται τα απαραίτητα self test.
Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, για όσους εκπαιδευτικούς αρνούνται να κάνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα υπάρξουν κυρώσεις που θα φτάσουν μέχρι και τη μείωση μισθού.
Οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των σχολείων είναι ίδιες με αυτές των Λυκείων, δηλαδή με αποστάσεις, μάσκες κλπ., ανέφερε στο Open η κ. Μακρή.
Για τα φροντιστήρια είπε ότι θα ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα ανοίξουν για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.
Τέλος για το τέλος της σχολικής χρονιάς και την έναρξη του νέου έτους, ξεκαθάρισε ότι τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 11 Ιουνίου. Στις 14 του ίδιου μήνα θα αρχίσουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Όσον αφορά στη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 τόνισε ότι υπάρχει σκέψη να ξεκινήσει νωρίτερα τον Σεπτέμβρη.
- Airbnb: Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις παρά τα μέτρα
- Τα «It Girls» της Αναγέννησης στην Ιταλία: Πώς τρεις γυναίκες χρησιμοποίησαν τη μόδα για να αποκτήσουν δύναμη
- Ρίσκο ή trend: Είναι το «hot-take dating» η νέα τάση στο πρώτο ραντεβού;
- Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm
- Ένας σύγχρονος Ντα Βίντσι – Η ζωή και το έργο της Άγκνες Ντένες μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη
- Αλκοτέστ: Σώζουν αλλά δεν αρκεί – Οι περισσότερες παραβάσεις μετά τον νέο ΚΟΚ
- Στεγαστική κρίση: Σε «πολιορκία» η χώρα – Μεταξύ ράλι τιμών και κυβερνητικής απάθειας
- Διέξοδος από τις καταθέσεις μηδενικού επιτοκίου – Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442