Τουρκία: Συνελήφθη Αφγανός – Φέρεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση πως οι Αρχές της χώρας συνέλαβαν έναν Αφγανό που φέρεται να είναι βασικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους.
Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, που θεωρείται ότι υπήρξε «το δεξί χέρι» του Αμπού Μπαρκ Αλ Μπαγκντάντι, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα αυτόν, έναν Αφγανό με το κωδικό όνομα «Μπασίμ», σε έρευνα που έκαναν στη συνοικία Ατασεχίρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.
Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε το 2019, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με τη βοήθεια Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «Μπασίμ» είχε βοηθήσει τον αλ Μπαγκντάντι να κρυφτεί στο Ιντλίμπ. Ήταν επίσης υπεύθυνος του «στρατιωτικού βραχίονα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.
Ο «Μπασίμ έφτασε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και ταυτότητα. Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι η σύλληψη έγινε στις 28 Απριλίου.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)







