Πάσχα: Με rapid test οι ιερείς στις εκκλησίες – Ουρές έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών
Από το πρωί της Δευτέρας, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών έσπευσαν δεκάδες κληρικοί, ιεροψάλτες, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι ιερών ναών προκειμένου να κάνουν rapid test
Τεστ για τον κοροναϊό κάνουν ιερείς και προσωπικό των ιερών ναών έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρίσκονται οι Κινητές Ομάδες επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.
Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινά σήμερα, τα μέτρα στις εκκλησίες είναι αυξημένα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.
Έτσι, από το πρωί της Δευτέρας, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών έσπευσαν δεκάδες κληρικοί, ιεροψάλτες, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι ιερών ναών προκειμένου να κάνουν rapid test.
Τα μέτρα στις εκκλησίες
Όσον αφορά στη λειτουργία των Εκκλησιών ισχύουν τα εξής:
– Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.
– Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
– Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.
Ακόμη, την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.
- Κατασκοπεία: Σήμερα απολογείται στο Αεροδικείο ο 54χρονος σμήναρχος
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα φορολογηθούν φέτος τα μπλοκάκια – Τι να προσέξετε
- Η ανεξήγητη, επίμονη εναντίωση της κυβέρνησης στον εμβολιασμό και τα 17.000.000 αιγοπρόβατα «φαντάσματα»
- Συνταγή: Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα σόγιας, μουστάρδας και ζωμού λαχανικών
- Ρωσία: Θα χρειαστεί εγγυήσεις ασφαλείας για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2026 ο πέμπτος θερμότερος που καταγράφηκε ποτέ

