Lockdown : Πότε θα καταργηθούν τα SMS – Οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες
Οι τελικές αποφάσεις για την κατάργηση του δεν έχει κλειδώσει ακόμη, ωστόσο ήδη οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.
Προς κατάργηση πάει η αποστολή sms στο 13033 με το άνοιγμα της εστίασης.
Οι τελικές αποφάσεις για την κατάργηση του δεν έχει κλειδώσει ακόμη, ωστόσο ήδη οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος.
Πρώτο σενάριο
Επομένως τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την χρήση του SMS είναι δύο:
Το ένα σενάριο θέτει ως ημερομηνία ορόσημο την 3η Μαΐου καθώς από εκείνη την ημέρα αν όλα πάνε καλά θα ανοίξει η εστίαση.
Τόσο το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος στην συνέχεια Αριστοτελία Πελώνη το άφησαν ανοικτό.
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως από τις 3 Μα΅Ιου θα πηγαίνουμε στα μαγαζιά χωρίς την αποστολή SMS.
«Επιλέξαμε την 3η Μαΐου για να πιάνει όλο τον Μάιο το άνοιγμα της Εστίασης. Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα λειτουργεί ήδη η εστίαση. Το άνοιγμα της εστίασης θα είναι βασισμένο σε δύο άξονες, αλλά δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες.
Δεύτερο σενάριο
Το δεύτερο σενάριο είναι να καταργηθούν μια και καλή τα sms στο 13033 την 15η Μαΐου που ανοίγουν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες πως «άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (για SMS).
Από την πλευρά της η κα Πελώνη είπε: «Έχουμε παραδείγματα από το πως λειτούργησε η εστίαση με ασφάλεια και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι ακόμη πρόωρο αυτό που ρωτάτε. Πρώτα θα εξειδικευτούν όλα τα μέτρα για το Πάσχα και στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το πως θα λειτουργήσει αυτή η δραστηριότητα».
Σε κάθε περίπτωση αύριο θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά τα μέτρα ενόψει Πάσχα.
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας



