Κεραμέως : Παράταση σχολικού έτους και ματαίωση προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων – Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές
Την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον απόηχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναλειτουργία τους στις 10 Μαϊου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, ματαιώνονται οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά
Την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον απόηχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για επαναλειτουργία τους στις 10 Μαϊου.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, ματαιώνονται οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.
Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρέφουν στις τάξεις και στο φυσικό τους περιβάλλον στις 10 Μαΐου με «όπλο» τα self tests, τον εμβολιασμό των καθηγητών, αλλά και την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και μέτρων προστασίας.
Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε νέα «έκρηξη» της πανδημίας, γυμνάσια και δημοτικά σχολεία θα υποδεχθούν ξανά τους μαθητές στις 10 Μαΐου και η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την Πέμπτη τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους.
Οι αποφάσεις
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία αναμένεται έτσι να ολοκληρώνουν τα μαθήματα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την Παρασκευή 11 Ιουνίου.
Από εκεί και πέρα, οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.
Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως φέτος δεν εφαρμοστεί έτσι η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.
Self test δύο φορές την εβδομάδα
Η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269.
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)













































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442