
Τουρκία : «Μετράμε πόσες φορές θα φάμε κρέας τον μήνα»
Πώς περιγράφει τη δύσκολη οικονομική καθημερινότητα στην Τουρκία μία Ελληνίδα κάτοικος της Κωνσταντινούπολης
Την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τουρκίας, με τον πληθωρισμό να καλπάζει και την τουρκική λίρα να υποχωρεί συνεχώς, περιγράφει Ελληνίδα που μένει στην Κωνσταντινούπολη.
Η Πέρσα Μύρτσου, μόνιμος κάτοικος Κωνσταντινούπολης, μετέφερε την τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι «γείτονές» μας.
«Πλέον αρχίζουμε και μετράμε πόσες φορές θα φάμε κρέας το μήνα. Θα φάμε μια φορά στις δύο εβδομάδες κρέας. Το αρνί, ένα μπούτι έχει γύρω στα 10 ευρώ. Έχει αλλάξει και το πόσο βγαίναμε και λόγω κοροναϊού, αλλά και οι τιμές του αλκοόλ έχουν γίνει απαγορευτικές» λέει χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
300 ευρώ ο κατώτερος μισθός
Σε ό,τι αφορά στους μισθούς επισημαίνει ότι ο κατώτερος είναι γύρω στα 300 ευρώ ενώ ένας βοηθός καθηγητής έχει μισθό γύρω στα 800 ευρώ. Την ίδια ώρα τα ενοίκια παραμένουν υψηλά. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα σε νεόδμητη πολυκατοικία με δύο δωμάτια, σε κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, υπολογίζεται ότι φτάνει περίπου στα 500 ευρώ.
Η αγορά αυτοκινήτου ή οποιουδήποτε εισαγόμενου προϊόντος είναι πλέον σχεδόν απαγορευτική. Ένα αυτοκίνητο που για παράδειγμα έχει 18.000 στην Ελλάδα, στην Τουρκία κοστίζει το ισοδύναμο των 40.000 ευρώ, λέει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής capital control στην Τουρκία, η κα Μύρτσου το χαρακτηρίζει «αυτοκτονία».
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στην στέψή!
- Γλαβίνας: Ο Μητσοτάκης κανονικοποίησε το ρουσφέτι, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση




