Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα : Διασωληνώθηκε και πάλι το βρέφος που γεννήθηκε πρώτα

Πάτρα : Διασωληνώθηκε και πάλι το βρέφος που γεννήθηκε πρώτα

Η μόλις 23 ετών μητέρα του δίνει τη δική της μάχη στην εντατική, διασωληνωμένη κι εκείνη με βαριά πνευμονία που της προκάλεσε ο κοροναϊός.

Σε νέο κύκλο αγωνίας μπαίνουν το μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα στην Πάτρα, αλλά και η μητέρα του.

Λίγες ώρες μετά την αποσωλήνωση του, οι γιατροί στην παιδιατρική κλινική του Ρίου αναγκάστηκαν να το διασωληνώσουν και πάλι.

«Είναι διασωληνωμένο, αλλά είναι λόγω προωρότητας. Δεν είναι λόγω κοροναϊού. Το παρακολουθούμε, καλά φαίνεται ότι πηγαίνει» ανέφερε στο MEGA ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

Η μόλις 23 ετών μητέρα του δίνει τη δική της μάχη στην εντατική, διασωληνωμένη κι εκείνη με βαριά πνευμονία που της προκάλεσε ο κοροναϊός.

«Παραμένει σταθερή αλλά βαριά στη ΜΕΘ. Ως μια βαρέως πάσχουσα καταλαβαίνετε πως είμαστε επιφυλακτικοί αν και αισιοδοξούμε ότι θα πάει καλά» τόνισε η υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Η συγκλονιστική ιστορία της 23χρονης εγκύου έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Αχαΐα. Ο πεθερός της νεαρής μητέρας μίλησε αποκλειστικά στo LIVE NEWS.

«Τη διασωλήνωσαν κι αυτή, διασωλήνωσαν και το μωρό. Αυτή τη στιγμή αγωνιούμε. Δεν έχουμε δει ούτε το παιδί είτε τη νύφη μας. Δεν έχω να πω άλλα. Ζούμε μια τραγωδία» σημείωσε ο πεθερός της 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η 23χρονη Κωνσταντίνα υποβλήθηκε σε πρόωρη καισαρική καθώς, η μόλυνση της από την covid-19 έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο την ίδια αλλά και το μωρό που κυοφορούσε.

«Κάνανε προσπάθειες αρκετές, της έβαλαν οξυγόνο. Προσπάθησαν όλοι γιατροί αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να της πάρουν το παιδάκι για να τη διασωληνώσουν» πρόσθεσε ο κ. Λιάκος.

Οι συγγενείς της νεαρής μητέρας περιμένουν να μάθουν νέα για την πορεία της υγείας της 23χρονης Κωνσταντίνας αλλά και του μόλις δύο ημερών μωρού τους.

Στη ΜΕΘ με κοροναϊό μια 15χρονη

Στη ΜΕΘ παίδων του Ρίου νοσηλεύεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κοροναϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά.

«Μας ήρθε προχτές από το Αγρίνιο. Έχει νοσήσει πριν 3 μήνες με κοροναϊό. Έχει θετικά αντισώματα στον Covid-19 και είχε ένα προκάρδιο άλγος, πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου. Βρήκαν μια αυξημένη τροπονίνη και την παρέπεμψαν σε εμάς» ανέφερε ο κ. Δημητρίου για την 15χρονη.

Πρόκειται για μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίστηκε ως επιπλοκή του κορoνaϊού με την 15χρονη να νιώθει έντονους πόνους στην καρδιά. «Δ

εν είναι διασωληνωμένη και είναι σε καλή γενική κατάσταση, αλλά όταν έχεις τόσο υψηλά ποσοστά τροπονίνης μπορεί να κάνει αρρυθμίες, μπορεί να κάνει οτιδήποτε» πρόσθεσε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Ρίου.

Την ίδια ώρα, στην παιδιατρική κλινική covid του Ρίου νοσηλεύονται δύο παιδιά τριών και έξι μηνών αλλά και ένα 12χρονο.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024